Wij vinden duurzaamheid een vanzelfsprekendheid

Duurzaamheid zit in ons DNA

We hebben duurzaamheid al vele jaren hoog in het vaandel staan.  De importantie van duurzaamheid is de laatste jaren alleen maar toegenomen. Nu is het zelfs zo dat duurzaamheid bij belangrijke bedrijfsbeslissingen een rol speelt. We moeten als bedrijf onze verantwoordelijkheid nemen wat betreft behoud van milieu en klimaatverandering. De energietransitie is inmiddels in gang gezet en wij willen hierin vooroplopen en niet wachten tot we doelstellingen door de overheid opgelegd krijgen.

Binnen onze bedrijfsprocessen speelt recyclen een heel belangrijke rol. Bij het reinigen van onze wissers en schoonloopmatten kijken we heel nauwkeurig hoe we dit zo milieuvriendelijk kunnen doen. Voordat de wissers worden gewassen komen ze in een speciale machine terecht die meer dan 50% van het vuil van de wissers schudt. Dat betekent dat er minder vuil in het afvalwater terecht komt. Bij het impregneren van de oliewissers wordt overtollige olie opgevangen, gefilterd en opnieuw gebruikt. De schone wissers worden verpakt met gerecyclede plasticfolie en de kartonnen dozen voor het transport worden zo vaak als mogelijk (her)gebruikt. In elk geval voor de verzending naar de klant evenals het retourtransport richting Everest Export. De energie die we bij het wasprocedé gebruiken komt van zonnepanelen op ons bedrijfspand. We streven naar een levensduur van minstens vijf jaren bij al onze producten. Wat betreft onze administratie proberen we zo min mogelijk papier te gebruiken. Facturen, productinformatie en andere documenten versturen we voor het allergrootste gedeelte digitaal. Hier speelt the paperless office een belangrijke rol.

Wat betreft de distributie van onze producten proberen we zo efficiënt mogelijk te plannen. Binnen een straal van 150 km bezorgen we zelf. Bij de overige klanten worden de producten via koeriersdiensten bezorgd. Deze koeriersdiensten komen toch al bij onze klanten, waardoor we de CO2-uitstoot kunnen verkleinen en we een duurzame oplossing kunnen bieden.

We blijven ons voortdurend afvragen hoe we nog meer stappen qua duurzaamheid kunnen nemen. Het is een belangrijk issue binnen onze onderneming op weg naar een klimaat neutrale aanpak.