Sinds 1998 dé specialist op bedrijfshygiëne

De geschiedenis van Everest Export

De grondlegger van Everest Export is Henk Witteman. Met hem begint een succesvolle onderneming. Henk start met de verhuur van bedrijfskleding, schoonloopmatten, vloerwissers en toiletgroepdiensten voor bedrijven. Everest Export wordt opgericht. In de beginjaren worden de gebruikte wissers door Henk zelf opgehaald en door schone vervangen. In deze tijd doet Henk nog alles zelf met zijn personenauto, maar al snel wordt duidelijk dat een bedrijfsbusje meer op zijn plek is. Alleen al om het toegenomen volume van wissers te kunnen bolwerken. Henk richt zich van meet af aan op Duitsland waar de vraag naar deze producten groot blijkt te zijn.

Eerste werknemer

De eerste werknemer laat niet lang op zich wachten. Hulp bij de administratie is nodig maar ook voor service op locatie. Daarnaast richt Henk ook een tweede bedrijf op. Dit is het schoonmaakbedrijf SBW, dat al snel floreert. Al na twee jaar heeft het bedrijf 70 medewerkers en is er belangstelling van buiten om het bedrijf over te nemen. SBW wordt verkocht en de focus ligt weer alleen op Everest Export. Het is in 2010 als Everest Export een explosieve groei doormaakt en een klein team van 5 mensen keihard werkt om de stijgende vraag te kunnen bijbenen.

Eigen wasserij

In 2013 wordt het team uitgebreid met een aantal mensen die kennis, ervaring en ambitie meebrengen. De groei blijft doorzetten waardoor de bedrijfsruimte te klein wordt en een groter pand wordt betrokken. In 2015 wordt een memorabele stap gezet. Everest Export start met zijn eigen wasserij. Het blijkt een slimme strategische zet te zijn die Everest Export in staat stelt helemaal zijn eigen koers te varen. De toekomst ligt open om nieuwe producten en diensten te ontwikkelen. Tot dan was Duitsland de primaire afzetmarkt maar nu komen meer Europese landen in het vizier. Inmiddels zijn we in 12 landen vertegenwoordigt.

Nieuw pand

Het blijkt een gouden greep want de groei gaat door. Niet alleen in de bedrijfsresultaten maar ook in de personeelsbezetting. Het team breidt uit en straalt succes uit. Alweer wordt de bedrijfsruimte te klein en verhuist Everest Export naar een pand met meer kantoor-, productie- en opslagruimtes.

Sinds 2018 worden alle wissers en schoonloopmatten uitsluitend nog in het eigen bedrijf gereinigd en geïmpregneerd. Op dit moment werken er 20 mensen fulltime aan onze toekomst. We hebben een zeer hecht en gemotiveerd team dat keihard werkt maar tegelijkertijd heel veel plezier heeft. Het is een team dat heel goed op elkaar is ingespeeld, veel kennis en ervaring deelt maar bovenal een tomeloze ambitie heeft.

Hygos Group

Op 1 mei 2021 is Everest Export toegetreden tot de destijdse Hygos Group: een consortium van bedrijven die elkaar allemaal aanvullen. Door synergie en onderlinge kruisbestuiving kunnen unieke voordelen worden bereikt. Alle onderdelen van de Hygos Group staan voor kwaliteit, klantgerichtheid, passie en een grote betrokkenheid. Hun visie is zowel resultaat- als mensgericht. Binnen deze groep komt Everest Export helemaal tot zijn recht en kan de toekomst nog beter tegemoet treden.

Na de aansluiting bij de Hygos Group is Henk Witteman teruggetreden als directeur. Linn Staps is heeft sindsdien alle taken van Henk overgenomen. Linn is al sinds 2014 bij Everest Export in dienst en vervult sinds de terugtreding van Henk de functie van vestigingsmanager.

OptiGroup

Sinds 1 januari 2023 is de destijdse Hygos Group onderdeel geworden van internationale speler OptiGroup. OptiGroup is een toonaangevende Europese distributiegroep. Het hoofdkantoor van OptiGroup is gevestigd in Göteborg, Zweden. Meer informatie vindt u op www.optigroup.com.